Információk az iskolai fordulóról

Tájékoztatjuk a versenyre jelentkezőket, hogy a járványhelyzet miatt bevezetett távolléti oktatás miatt a 9-10. évfolyamos tanulóknak meghirdetett Savaria történelem verseny iskolai fordulóját 2021. január 7-én 14 órától kell megrendezni az iskolákban. A forduló feladatlapját a nevezésben megadott e-mail címre küldjük el január 7-én 12 óráig. A feladatsort a diákok számának megfelelően az iskolák sokszorosítják. Kérjük, hogy a felügyeletet úgy szervezzék meg, hogy a járványügyi előírások (távolságtartás, maszkviselés, stb.) betartásra kerüljenek. A felügyeletet ne történelem szakos tanár lássa el.

Azok a diákok, akik a forduló időpontjában karanténban lesznek, otthonukban is megírhatják a feladatsort. Ebben az esetben a feladatsort az iskolai forduló kezdete előtt 5 perccel, tehát január 7-én 13.55-kor e-mailben továbbítani lehet a tanuló e-mail címére, aki azt otthonában is megoldhatja. Amennyiben lehetősége van rá, akkor nyomtassa ki a feladatlapot és azon dolgozzon. Ha a feladatlapot nem tudja kinyomtatni, akkor egy üres lapon rögzítheti a feladatok megoldását oly módon, hogy az pontosan beazonosítható legyen a feladatlappal. A megoldást az iskolának e-mailben kell visszaküldeni 16.00-kor. Távolléti versenyzés esetén különösen szeretnénk kérni a verseny tisztaságának betartását, azaz hívják fel a diákok figyelmét, hogy ne vegyenek igénybe segítséget a megoldáshoz. A szaktanárok belátására bízzuk, hogy a távolléti versenyzés esetén elért eredményt felterjesztik-e továbbjutásra, azaz az elért eredmény csak és kizárólag a diák munkájának eredménye.

Az iskolai forduló javítókulcsa január 8-án lesz elérhető a honlapunkon. A legalább 70 %-os eredményt elérő tanulók jutnak be a következő fordulóba, akinek az adatait a kísérőlevélben megadott linken kell feltölteni. A feladatlapokat nem kell beküldeni, azt az iskola őrizze meg.

Eredményes felkészülést, a szünetre jó pihenést és jó egészséget kívánunk!