CODES AT-HU074 projekt online osztrák záró rendezvény

Tisztelt Tankerületi Igazgató Úr! Tisztelt Intézményvezető Asszony / Úr !
Kedves Fejlesztő Kollégáink, ITK Vezetőink!

 

Alábbi levelünkben a konzorciumvezető osztrák partner meghívását tolmácsoljuk és várjuk Önöket a határon átnyúló online zárókonferencián.

A CODES AT-HU 074. EU Ausztria-Magyarország Interreg projekt, amelyben 2018 szeptembere óta közösen tevékenykedünk, a befejezéséhez közeledik. A hangsúlyt az alapvető készségek fenntartható tanítására helyeztük az olvasás/írás, a matematika, a természettudományok és a társadalmi-interkulturális interakciók területén. Kompetenciaorientált tananyagok széles skáláját fejlesztettük ki, mobil tanácsadókat képeztünk ki, tanácsadó központokat hoztunk létre és hálózatokat építettünk. A CODES a bécsi, alsó-ausztriai és burgenlandi, valamint a nyugat-dunántúli (Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyei) oktatási intézmények sikeres határon átnyúló együttműködése.

Ezúton meghívunk minden projektpartnert, stratégiai partnert, résztvevő iskolát, intézményt és fejlesztő szakértőt egy online zárókonferenciára, amelyen ez a kiterjedt projekt megfelelően lezárul, és egyben előrepillantunk a folytatásra.
Az online zárórendezvény időpontja: 2022. február 21. 

Természetesen a tankerületek és az iskolák esetében szívesen látjuk a tankerületi igazgatók és az intézményvezetők képviselőit is, amennyiben a vezetők nem tudnak részt venni a programon. Szívesen látjuk továbbá a bevont iskolák pedagógusait is, akik kipróbálták az általunk fejlesztett eszközöket és/vagy részt vettek a képzéseinken, programjainkon.

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük, hogy Ön vagy munkatársa(i) - mindenki külön - regisztráljon a következő címen legkésőbb 2022. február 16-ig: 

Regisztrálok!

 

PROGRAM

Online találkozó 2022. február 21-én, hétfőn, 13:30 - 15:30-ig:

  • megnyitó, köszöntő, EUROPA BÜRO - Bécsi Oktatási Igazgatóság
  • a projekt bemutatása és a projektpartnerek nyilatkozatai
  • a projektpartnerek által kifejlesztett tananyagok áttekintése és bemutatója (Startbox Nyelv, Startbox Matematika, magyar feladatbank)
  • a projektpartnerek rövid beszámolója a határokon átnyúló eseményekről

SZÜNET

  • főelőadás: Univ. Prof. Dr. Susanne Schwab "A pandémia következményei a tanulásra"
  • "A kulcskompetenciák fenntartható oktatása kihívásokkal teli időkben" című panelbeszélgetés,  Prof. Susanne Schwab, UNI Bécs és a projektpartnerek képviselői
  • kilátások: fenntartható hálózatok
  • búcsú, a rendezvény vége.

 

Várjuk a közös, ünnepi projektzárást!

Üdvözlettel:

Caroline Jäckl és az osztrák, valamint a magyar projektcsapat