Jeszenői Sára a 7-8. osztályosoknak megrendezett országos történelemverseny győztese

Huszonhatodik alkalommal került megrendezésre a 7-8. évfolyamos tanulók Országos történelem tantárgyi versenye. Az idei megmérettetés témája az ókori Róma és a középkor története, a magyar őstörténet és az Árpád-ház története.  A hagyományoknak megfelelően három fordulóban zajlott a verseny: iskolai, megyei/fővárosi és országos forduló. A megyei forduló eredménye alapján az országosan legjobb teljesítményt nyújtó 21 tanuló jutott az országos döntőbe, mely 2019. április 12-13-án zajlott Szombathelyen.

A két napos esemény során a versenyzés mellett kulturális programon is részt vehettek a vendégek. Megismerkedhettek Szombathely város nevezetességeivel, múzeumi gyűjteményeivel (Iseum Savariense) szakszerű vezetés segítségével.

Az országos döntő írásbeli és szóbeli feladatokból állt, amelyeket az országos versenybizottság állított össze. Az írásbeli feladatok megoldása után két szóbeli fordulón háromtagú zsűri előtt számolhattak be a versenyzők alapos felkészültségükről. Az idei verseny győztese Jeszenői Sára, a Kecskeméti Református Általános Iskola nyolcadik osztályos diákja lett. Sok szeretettel gratulálunk a szép eredményhez!

Gratulálunk továbbá minden résztvevő diáknak és felkészítő tanárának egyaránt!

 

Részletes beszámolót ide kattintva talál.

A döntőben résztvevő diákok eredményeit tartalmazó táblázatot itt érheti el. 

A verseny alkalmával készült fotókat itt tekintheti meg.