A bázisóvodai együttműködések megújítása 2023-tól

2023. január 17-én került megrendezésre az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ által működtetett bázisóvodai hálózatban részt vevő intézmények találkozója, melynek fő témája az új együttműködési megállapodások áttekintése, két új intézmény bemutatkozása és a 2023-as évre tervezett szakmai programok egyeztetése, rövid bemutatása volt.

A bázisóvodai hálózatunk már 2012 óta működik töretlen sikerrel a jelenlegi formájában. A kezdetektől fogva a tagok között van a Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda is a Vas vármegyei óvodák mellett. Idei évtől soraink között üdvözölhetjük a Püspökmolnári Mesefalva Óvodát és a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai Óvodát is. Jelenleg a bázisóvodai hálózatunk 11 taggal működik.

A bázisóvodai hálózat legfőbb célja a tagintézmények által képviselt értékek szélesebb körben való bemutatása jó gyakorlatok, szakmai napok és műhelyfoglalkozások keretében. A tematikus bemutató napok mellett fontos cél a hálózatépítés a vármegyei és a vármegyén túli, régió óvodái között. A programokon részt vevő kollégák betekintést kaphatnak a bázisóvodák működésébe és mindennapjaiba, színes programokon és bemutatókon keresztül.

Minden évben intézményenként két alkalommal kerül sor szakmai program bemutatására. A hálózat több tematikus területen, óvodai nevelési területen is segíti a részt vevő kollégákat pedagógiai munkájukban. Programjaink között szerepel a környezeti nevelés, az anyanyelvi nevelés, hagyományőrzés, egészéges életmódra való nevelés és sok más érdekes téma.

Február elején érkezünk az idei megújult friss programkínálatunkkal, melyre sok szeretettel várjuk az óvodai nevelésben dolgozó kollégákat. Kérjük Önöket figyeljék a honlapunkat. Természetesen folyamatosan értesítünk is minden intézményt a bázisintézményi programokról.