Megtörtént a CODES projektben részt vevő pilot iskolák képviselőinek tájékoztatása

2019. május 21-én, a CODES AT-HU074 projektben felkért öt pilot iskola képviselőinek tájékoztatása történt meg a pályázat céljáról, feladatairól, az együttműködés tartalmi és formai kereteiről. A projektkoordinátor és az SRPSZKK munkatársai bemutatták a CODES keretében megvalósuló fejlesztéseket, továbbképzéseket, melyek a 2019/2020-as tanévben kerülnek kipróbálásra az öt kiválasztott iskolában.

Az öt kiválasztott pilot iskola: Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium; Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola; Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola; Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola; Szombathelyi Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola.

A következő tanév fő feladata - a projekt keretén belül -, hogy a most fejlesztett, új típusú valóságközeli feladatokat tartalmazó feladatbankot az iskolák alsó tagozatán teszteljék, véleményezzék tanárok és diákok egyaránt, valamint reflektáljanak a megvalósítás érzelmi és motivációs hatásáról. Mindehez rövid továbbképzések alkalmával felkészítést kapnak azok a tanítók, akik kipróbálói lesznek a megvalósuló valóságközeli feladatoknak. A projektben nyújtott gazadag képzéskínálatot az SRPSZKK szakmai szolgáltatás intézményegység vezetője mutatta be.