A Bod Péter országos könyvtárhasználati tanulmányi verseny országos írásbeli fordulója

 

A verseny szervezője: Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

A verseny honlapja: http://www.opkm.hu/Bod_verseny

A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny egy tehetséggondozó verseny, amely kezdetben megyei jellegű volt, majd az 1993-as próbaversenyt követően az 1993/1994-es tanévtől országossá nőtte ki magát. Jelenleg a 7-10. évfolyamos tanulók mutathatják meg tudásukat két korcsoportra bontott, háromfordulós versenyben. Ez az egyetlen országos szintű könyvtárhasználati tanulmányi verseny.

A verseny kiemelt támogatója az EMMI és a Nemzeti Tehetségprogram. Nagy mennyiségű kiadvánnyal támogatja a Babilon Kiadó.

Vas megyéből ebben a tanévben 13 diák (5 fő általános iskolás és 8 fő középiskolás) jutott be és nevezett az iskolai fordulók alapján az országos írásbeli fordulóra, amely 2020. február 17-én 10.00 órától lesz az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ szervezésében, az ELTE Savaria Campus könyvtárában, könyves környezetben. Ez az időpont országosan egységes, komplex feladatokat tartalmazó központi feladatlapot töltenek ki a diákok minden megyei helyszínen. Az országos döntő Budapesten lesz 2020. április 27-28-án.

Megyénkben a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenynek nagy hagyománya van és szinte minden tanévben szép országos sikereket érnek el tanulóink.