Eseménynaptár
Következő esemény:
Beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel, sajátos nevelési igénnyel küzdő, és hátrányos helyzetű tanulókkal való foglalkozás módszertana - akkreditált pedagógus-továbbképzés
Galériák
Hasznos linkek
Interreg
Mindenki Iskolája

Lezajlott a Bod Péter országos könyvtárhasználati verseny

2024. február 26.

2024-ben az Országos Széchenyi Könyvtár és a Könyvtárostanárok Egyesülete szervezésében valósul meg a Bod Péter országos könyvtárhasználati verseny, melynek országos írásbeli fordulóját, mely egyben a vármegyei megmérettetés is, ma tartottuk intézményünk koordinálásával az ELTE Savaria Egyetemi Könyvtárban. Az idei tanévben sajnos csupán 7 tanuló nevezett a versenyre, 2 fő 7-8. évfolyamos és 5 fő 9-10. évfolyamos. A diákok két részből álló feladatsort oldottak meg 90 perc alatt, kategóriánként eltérő feladatokkal. A verseny komplex, a tanulók könyvtárhasználói ismereteire, jártasságára épít, melynek fontos része az információkeresés, információkritika, információhasználat etikus módon, kézikönyvhasználat, könyvtári katalógus (adatbázis) használat, internetes információkeresés, logikus gondolkodás, problémamegoldás, szövegértés.

A mostani verseny témája a fenntarthatóság, fenntartható fejlődés, e témakör alapvető kézikönyveivel, forrásaival, adatbázisaival, intézményeivel, internetes tartalmaival kellett tisztában lenniük a versenyzőknek, ezeket kellett a feladatokon keresztül megtalálniuk, használniuk.

Bízunk benne, hogy a korábbi évekhez, évtizedekhez hasonlóan most is köszönthetünk vasi tanulót az országos döntőn. 

Köszönjük a részvételt, a könyvtárostanárok felkészítő munkáját és gratulálunk a szerepléshez!

Megosztás