"Együtt szaval a nemzet" program Cegléden az RPSZKK szervezésében

Immár 4. alkalommal szerveztük meg az "Együtt szaval a nemzet" programot, melynek idén Cegléd városa adott otthont 2017. január 22-én.

A Reformáció 500. évfordulóján a rendezvénynek Közép-Európa legnagyobb református temploma, a ceglédi Református Nagytemplom, illetve Cegléd város főtere, a Szabadság tér ad helyet.

Az öt kontinens magyar kulturális közösségeinek részvételével megvalósuló "Együtt Szaval a Nemzet" program, idén is a HIMNUSZ versszakaival indul, majd a Reformáció Évéhez, illetve „Kossuth Lajos városához” kapcsolódóan Füle Lajos: Tégy uram engem áldássá c. versével és a KOSSUTH NÓTÁVAL folytatódik. A rendezvényt rendhagyó módon Kossuth Lajos 1848. szeptember 24-én elmondott híres ceglédi toborzó beszéde zárja le.

A szavalatokat 2017-ban is Jordán Tamás vezényli, a Google YouTube - Együtt Szaval a Nemzet csatornán, valamint az MTVA élő televízió és rádióközvetítésén keresztül.

Az ünnepi program január 22-én 11.00-kor kezdődik az ünnepélyes staféta átadóval. A 2016. évben a rendezvénynek otthont adó Szarvas Város, illetve a Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda CEGLÉD Városának, valamint a ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumnak adja át a rendezvény stafétáját. 

Időpont: 2017. január 22. (vasárnap) - Magyar Kultúra Napja – délelőtt 11.30 óra

A szavalat témája: A HIMNUSZ, TÉGY URAM ENGEM ÁLDÁSSÁ, KOSSUTH NÓTA

A program szakmai irányítója: Jordán Tamás 

A kezdeményezés YouTube csatornája: egyuttszavalanemzet

 

A rendezvény utáni sajtóközlemény itt olvasható.