Gerölyné Kölkedi Éva kitüntetése

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Köznevelési Bizottsága a Pedagógia Mestere címet adományozta Gerölyné Kölkedi Éva igazgatóhelyettesnek, pedagógiai szakértőnek a pedagógiai-szakmai szolgáltatási területeken nyújtott több évtizedes magas színvonalú, példaértékű munkájáért és a Vas megyei köznevelés érdekében végzett tevékenységeiért.
A díjat Prof. Dr. Borhy László akadémikus, az ELTE rektora adta át az egyetem Aula Magna termében 2021. szeptember 8-án.
Szívből gratulálunk Évinek és köszönjük munkáját!


A kitüntetés szakmai indoklása és munkatársunk életpályájának rövid bemutatása: 

Gerölyné Kölkedi Éva 36 éve dolgozik a Vas megyei pedagógiai-szakmai szolgáltatásban. Szakmai pályáját 1985-ben kezdte a Vas Megyei Pedagógiai Intézetben; majd 2006 óta - amikor az intézet feladatai a szombathelyi felsőoktatáshoz kerültek – az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központnak és jogelőd intézményeinek munkatársa. 2016 és 2021 között az SRPSZKK Szakmai Szolgáltató Intézményegységének vezetője volt, jelenleg az intézmény igazgatóhelyettese. 
A pedagógiai-szakmai szolgáltatási területek szinte mindegyikén dolgozott, fő tevékenységei a pedagógus-továbbképzések fejlesztése, akkreditációja, szervezése, a pedagógiai tájékoztatás és az iskolai könyvtári szaktanácsadás.
A magas színvonalú munkavégzése érdekében folyamatosan képezi magát, a következő végzettségekkel rendelkezik: könyvtáros és történelem szakos általános iskolai tanár, pedagógiatanár mesterszak, közoktatásvezető, kistérségi tanügyigazgatási szakértő, gyakorlatvezető mentortanár. 
Pedagógiai szakértői és vezetői munkáját példaértékűen végzi, kollégái munkavégzését rendszeresen segíti, a Vas megyei köznevelési intézmények pedagógusainak tevékenységeit és tanulását folyamatosan támogatja. 
Számos projektben és fejlesztésben vállalt fontos feladatokat az elmúlt évtizedekben, jelenleg az EFOP 3.1.2 Mindenki iskolája projektben a Regionális Képzési Alközpont képzési koordinátora, valamint a CODES oszták-magyar Interreg projekt képzési munkacsoportjának vezetője.