Kisinas tábor a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben

Idén először valósult meg egyetemi helyszínen a nagy hagyománnyal bíró Kisinas tábor a Kamarával együttműködésben. Június 19. és 30. között két turnusban 20-20 tanuló vett részt a nyári programon, 5-8. évfolyam közöttiek. A Kereskedelmi és Iparkamara célja a Kisinas tábor létrehozásával a nyári élményeken kívül az érdeklődő gyerekek pályakeresésének segítése, tevékenykedtető, valóságközeli programokon keresztül különböző foglalkozások, hivatások bemutatása, a csapatban gondolkodás, teammunka erősítése és nem utolsó sorban a szociális, érzelmi kompetenciák fejlesztése.

A táborozók számára az ELTE SRPSZKK is szervezett programokat, többek között élménypedagógiai foglalkozást, kézműves foglalkozást, digitális szövegértést támogató előadást és közös feladatmegoldást, valamint Tini galopp vetélkedőt három fős csapatoknak a város nevezetes helyeinek felkeresésével, feladványok megoldásával. A hat csapat mindegyike teljesítette a kis túrát, megoldotta a vándorfüzet feladatait és jutalomban is részesült.

A táborozók jól érezték magukat, hasznosnak tartották az üzemlátogatással, különféle munkahelyek, szervezetek felkeresésével eltöltött időt és a foglalkozásokat, vetélkedőt is, barátságok szövődtek.