Eseménynaptár
Következő esemény:
Beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel, sajátos nevelési igénnyel küzdő, és hátrányos helyzetű tanulókkal való foglalkozás módszertana - akkreditált pedagógus-továbbképzés
Galériák
Hasznos linkek
Interreg
Mindenki Iskolája
Megjelent a Vas megyei pedagógiai jó gyakorlatok sorozatunk ötödik kötete

Megjelent a Vas megyei pedagógiai jó gyakorlatok sorozatunk ötödik kötete

2024. március 12.

Vasi zöld iskolák, zöld táborok, zöld módszerek címmel jelent meg a Vas megyei pedagógiai jó gyakorlatok digitális sorozatunk ötödik tanulmánykötete, amely a környezeti nevelés, a fenntarthatóságra nevelés lehetőségeiről tartalmaz hasznos, praktikus tudást. A régióban élő, a tanítási folyamatokban aktívan részt vevő, gyakorló pedagógusok szakmai írásaiból álló kötetet Kispálné Horváth Mária és Gerölyné Kölkedi Éva szerkesztette.

FENNTARTHATÓSÁG, FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS: manapság sokat használt kifejezések. A fogalom meghatározása a Környezet és Fejlődés Világbizottság 1987. évi, „Közös jövőnk” című Brundtland-jelentésének köszönhető: „A fenntartható fejlődés olyan fejlődés, amely kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő nemzedékek esélyét arra, hogy ők is kielégíthessék szükségleteiket.” (Brundtland, 1987., id. EUR Lex, é.n.) A definíció azt a hangsúlyos, prevenciós tevékenységet jelöli a jövő generációjának nevelése során, amely a 21. században nélkülözhetetlen cselekvés.

Ezekből válogat az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ gondozásában létrejött, legfrissebb kiadvány: a napi rutinba beépíthető, tudatos gondolkodásra, közösségi felelősségvállalásra tanító óvodai és iskolai oktató-nevelő munkáról írtak pedagógus kollegáink, akik élvezetesen, színesen mutatják be saját tapasztalataikat, ezzel is segítik a fenntartható fejlődést. 

Az online elérhető kötet itt olvasható, letölthető. 

Kellemes olvasást kívánunk! 

Megosztás