„Mit tehetnék érted?” A befogadó (inkluzív) nevelés a gyermekekért 30 órás akkreditált tanfolyam konferencia keretek között

A program 2017. május 11-12-13-án valósult meg.

Negyedik alkalommal került megrendezésre a "Mit tehetnék érted?" fejlesztő konferencia, amely egyben 30 pontot érő tanfolyam is. Hagyománya a "Jövő záloga a gyermek" című, szintén konferenciaként megvalósított 30 órás képzésekre nyúlik vissza. Célcsoportjai óvodapedagógusok, tanítók, általános és középiskolai tanárok.

A továbbképzés célja, hogy megismertesse a befogadó (Inkluzív) nevelés szemléletét, gyakorlati megvalósításának módszereit, eszközeit. A köznevelésben résztvevő pedagógusok sajátítsanak el olyan korszerű szakmai ismereteket, amiket az előzetes tapasztalataikba ágyazva, sikeressé tehetik minden kisgyermek számára a fejlődést, képességeik, tehetségük kibontakoztatását.

A konferenciajellegű képzés részletes programját a melléklet tartalmazza. Ugyanitt válogatott bibliográfiát is találhatnak a téma irodalmából, illetve felkerültek az előadók, trénerek prezentációi is.