SZErethető MAtematika XI. alkalommal

A SZEMA (Szerethető Matematika) a Vas megyei technikumok és szakképző iskolák matematikai csapatversenye. Meghirdetője: ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ. A 2021/2022. tanévben már a XI. alkalommal kerül megrendezésre a verseny. Idén a Vas Megyei Szakképzési Centrum Savaria Technikum és Kollégium a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiummal közösen rendezi meg az ötletgazda segítségével, a védnök és főszervező ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ, továbbá a Vas Megyei Szakképzési Centrum, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Oktatási Bizottságának támogatásával.

A verseny pedagógiai célja: a matematika népszerűsítése, a tantárgyi és a tantárgyhoz távolabbról köthető, különböző szakmákhoz kapcsolódó ismereteken át. A versenyző csapatoknak kreatív, gyakorlatias feladatokat kell megoldaniuk, amelyek a matematikai jellegű ismeretek mellett nemcsak egyéni tudást, hanem összehangolt csapatmunkát is feltételeznek.

Két kategóriában lehetett nevezni, technikumi, illetve szakképző iskolai diákok 3-3 fős, 9. vagy 10. évfolyamos tananyagot tanuló csapataival.

A XI. SZEMA versenyre 30 csapat nevezett. A megmérettetés 2022. május 12-én lesz az ELTE szombathelyi campusának Dísztermében. A felkészítő oktatók és az érdeklődő pedagógusok számára szakmai programot is kínálunk, Objektivitás a javítótanári gyakorlatban címmel.