Új cirkuszi műsor – új tanári magyarázatokkal: újra cirkuszpedagógiai foglalkozás szeptemberben, Szombathelyen

Megfigyeléseikből, rácsodálkozásaikból állított össze egy tanórányi új anyagot a cirkusz idei műsorához igazodva a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium és a Nagy Lajos Gimnázium két tanárnője (Sinkó Andrea és Kovacsics Bernadett). Az órán a tárgyalt jelenségeket bemutatják ifj. Richter József által vezetett Magyar Nemzeti Cirkusz művészei.

Mivel minden évadban új műsorral érkezik a Magyar Nemzeti Cirkusz, így az új számokhoz kapcsolódó törvényeket, jelenségeket magyarázzák el az órát tartó tanárok.

Ez a cirkuszba kihelyezett óra igazi élménypedagógia, hiszen közvetlenül összeköti az élményt a tanulással, szórakozva tanulnak is a diákok.

Sok szeretettel hívjuk a 7. és 8. osztályos, valamint középiskolás diákokat és a tanáraikat a 2022. szeptember 30 - án, pénteken, 12 órakor a Magyar Nemzeti Cirkusz szombathelyi Műjégpálya mellett felállított óriássátrában tartandó kihelyezett „mozaik – foglalkozásunkra”, ahol fizika – biológia – kémia – testnevelés - matematika – irodalomtudományok szerepelnek az artisták mellett a porondon.

A jelentkezés módja, a program leírása a mellékletben található.