Eseménynaptár
Következő esemény:
Beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel, sajátos nevelési igénnyel küzdő, és hátrányos helyzetű tanulókkal való foglalkozás módszertana - akkreditált pedagógus-továbbképzés
Galériák
Hasznos linkek
Interreg
Mindenki Iskolája

A projekt rövid bemutatása

2018. szeptember 01.

Az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ részvételével az egyetem nyertes projektet valósít meg az Interreg Ausztria-Magyarország program keretén belül CODES AT-HU074 címmel.

A projekt célja a határmenti régióban olyan oktatási intézményekből felépülő hálózat kialakítása, amely hatékonyan tudja segíteni alsó tagozaton a 6-10 éves életkorú tanulók kompetenciafejlesztését.

A projekt keretében a nyugat-dunántúli régióban három kompetenciaközpont kerül felállításra, amelyek információs pontként szolgálnak iskolák, pedagógusok és szülők számára. A kompetenciaközpontokban lesznek elérhetőek azok a pedagógiai eszközök, feladatbankok és szolgáltatások, amelyeket a projekt keretében négy területen fejlesztenek: szövegértés, matematika, természettudomány-technika és interkulturális-szociális kompetenciaterületen. Az eszközök használatához a projektbe bevont iskolák és pedagógusok hatékony segítséget kapnak pedagógus-továbbképzések és egyéni tanácsadás formájában.

A projekt 2018. szeptember 1-től 2021. augusztus 31-ig tart, megvalósítására az egyetem 387.088,8 eurót nyert. A projektben a vezető partner a Bécsi Iskolai Hatóság, megvalósító partnerek osztrák részről a Bécsi Pedagógiai Főiskola, Burgenland Tartomány, a Burgenlandi Pedagógiai Főiskola, az Alsó-Ausztriai Pedagógiai Főiskola, magyar részről az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ.

 

Megosztás